Byggeguide: Garagen

Overvejer du at få tilbygget en garage til din bolig? Det kan være en rigtig god måde at holde bilen frostfri om vinteren og gøre det hurtigere for dig at komme afsted på arbejde vintermorgenerne. En garage er også god til værksted og opbevaring. Her er guide til dig, der vil bygge en garage!

Skal den isoleres?

Et vigtigt spørgsmål når man skal i gang med at få lavet en garage. En garage giver læ og skærmer din bil fra vindens slid. Men hvis du har en bil, som er temperaturfølsom, eller hvis du blot ønsker at spare den tid, det tager at varme bilen op om morgenen, så er en isoleret garage vejen at gå. Det vil også skabe en behagelig temperatur at arbejde i, hvis noget skal ordnes ved bilen. Der findes flere typer af isolering, såsom en hulmursisolering i væggene. Men hvad koster en hulmursisolering? På nettet kan du undersøge de forskellige priser og muligheder for isolering af din garage. Hvis garagen skal bruges til opbevaring af ekstra dyner eller kasser med tøj, er det også bedst, hvis det er isoleret. Så det er en vigtig faktor at tage med i sine overvejelser.

Valg af gulve

Hvis garagen skal kunne bruges som værksted, så er det på ingen måde ligegyldigt, hvilket gulv man vælger. Det skal gerne være slidstærkt, så det kan holde til, at man taber tunge ting på det, og det skal helst også være let at rengøre. Du kan overveje gulve af exopy eller polyurethan til denne opgave.

Vigtige funktioner

Der skal også tages stilling til, hvilke funktioner der er vigtige til din garage. Skal der være en varmekilde i garagen? Hvor meget lys og elektricitet skal der være derude? Det kan være at du ønsker en automatisk garageport, som er fjernbetjeningsstyret, eller at der skal sættes højtalere op.