Skal du bruge rotorblink? Få styr på det her

Umiddelbart vil de fleste mennesker nok forbinde rotorblink med politibiler. Det er nemlig de færreste, der rent faktisk har behov for det. Derfor er det typisk også kun noget, man ser til, når politiet rykker ud i en fart. Men det er faktisk ikke kun politiet, der kan have behov for det. Hvis det er ny viden for dig, kan det måske være en meget god idé, at du læser med her. Man behøver nemlig ikke altid at bære et politiskilt for at kunne køre med dette varselssignal.

SE UDVALGET AF ROTORBLINK.

Hvem skal bruge det?

Så udover lovens håndhævere er der altså også visse andre, der kan behov for denne form for lys på deres køretøjer. Det er naturligvis ikke civilpersoner. Netop derfor er det heller ikke noget, man ser. Faktisk er det vigtigt at slå fast, at det i mange tilfælde er forbudt at bruge for private.

For nogle køretøjer vil det modsatte dog gælde.

Når det kommer til traktorer og motorredskaber, siger loven nemlig, at det faktisk er tilladt. Det gælder for såvel kørsel som for standsning. Faktisk kan det også bruges, når man parkerer på kørebanen. Det er dog ikke lovpligtigt, men der er nogen, der taler for, at det burde være det.

Dertil kan særlige køretøj, som bruges i forbindelse med vejarbejde, bruge dem. Her kan de både bruges, når man kører, og når man holder på vejen, hvor det normalt ikke ville være tilladt.

Udover disse regler findes der flere vigtige ting at orientere sig om i bekendtgørelsen om afmærkningslygter.

Brug det til advarsel

Selvom det altså ikke er alle, der kan bruge dem, så er det vigtigt at slå fast, at disse afmærkningslygter skal bruges til enten advarsel eller opmærksomhed. Det skal fortælle andre bilister, at de skal være særligt opmærksomme, hvor de kører.