Fremtiden er ladestander til boligforeningerne

Flere og flere skifter benzin- og dieselbilen ud med elbiler, hvilket har gjort det nødvendigt at indføre ladestandere flere og flere steder. Har du gået med overvejelser om at anskaffe dig en eller flere ladestander til din boligforening, eller har I som en større boligforening drøftet blandt kollegaerne, hvorvidt det vil være fordelagtigt for stedets beboere med sådan et tiltag?

Hvad er en ladestander?

En ladestander bruges til at opleve el- eller hybridbiler, altså en oplader. Et ladekabel kobles til henholdsvis bilen og ladestanderen, og hermed bliver bilen opladet. Der findes tre forskellige ladestander typer: Destinationsladere, som både kan være placeret i det private og offentlige, hertil skal man selv medbringe et kabel. Så er der hurtigladere, som ses ved tankstationer eller rastepladser og går en del hurtigere end destinationsladeren. Sidst men ikke mindst, er der lynladeren, som er den hurtigste form. Den er ligeledes at finde ved rastepladser og tankstationer. De har fastmonteret kabler.

Fordele ved en elbil

En elbil har ingen forbrændingsmotor, da den udelukkende kører på el. Den er altså grøn og miljøvenlig, da den ingen CO2-udslip har på nærmiljøet Desuden er der en meget høj energi udnyttelse, særligt sammenlignet med konventionelle biler. Desuden er der lave afgifter og vedligeholdelsesomkostninger. Ved at indføre ladestander til erhverv gør man en grønnere fremtid mulig. På samme tid bliver det fremover en god og nødvendig indførelse, for at skabe gode rammer for beboere.

Lav dine egne regler

Ved anskaffelse af en ladestander kan I selv bestemme hvor den skal placeres. På samme tid er I herre over forbrug, eftersom I bestemmer hvem den må benyttes af, i hvilket omfang den må benyttes, i hvilket tidsrum den skal være til rådighed og hvad det skal koste at bruge den. De kan ligeledes styres via en app, som også giver et bedre overblik over forbruget.