Sikkerhed når du arbejder med beton

Er du vant til at arbejde med beton, ved du også, at det er tungt arbejde der kræver stor forståelse og viden om sikkerhed. For at undgå ulykker, er det derfor vigtigt at alle på arbejdspladsen har den rette uddannelse inden for området, således at arbejdet kan foregå så sikkert som overhovedet muligt.

Værd at vide om beton

Det er især vigtigt, når man arbejder med beton, at vide noget om forskalling og støbning. Forskalling er den form, betonen støbes i. Skal man f.eks. støbe en mur, har man brug for en ramme, der kan holde den våde beton på plads. Der findes forskellige typer af forskalling. Den traditionelle forskalling er bygget af træ og finerplader samt planker. Systemforskalling er en type, der er bygget op af elementer der sættes sammen ligesom et byggesæt. Det sker ofte, at den pågældende arbejdsopgave kræver en kombination af de forskellige forskallinger.

En stor succes inden for forskallingsforme er Mammut XT fra Meva. Den kan benyttes til både byggeri og anlægskonstruktioner. Den har et lukket stålprofil og er robust samt vridningsstabil. Den galvaniserede overflade mindsker rengøringen væsentligt, og reducerer fastklæbning af beton.

Ensidig ankerforskalling

Noget af det mest brugte tilbehør inden for ensidig ankerforskalling er f.eks. en ankerstavsholder, som bruges til at man kan placere ankerstave på bagsiden af en form. Den kan bruges på både liggende og stående forme. Et drejehåndtag bruges til justering af ankerstavshuller, og til skift mellem en almindelig ankerstav og det ensidige system. Derudover stål AFF hjørne og beslag, der nemt bruges til at forskalle indvendige hjørner fra oven, ved at der bruges en skraldenøgle eller lignende. Når forskallingshjørnet skal løsnes, trækker hjørnet sig let sammen, hvilket gør det lettere at afmontere udstyret. Kontakt Brunsgaard A/S, og få landsdækkende levering samt god service og vejledning inden for valg af specialudstyr til betonarbejde.