Git dit hus en ydre makeover

Noget der er uundgåeligt er, at vores huse med tiden vil vise tegn på slid. Man ser det ofte indenfor, hvor gulve og vægge pludselig trænger til en kærlig hånd. Det er dog ikke kun inden døre, at det er værd at lægge kræfter og tid i en makeover og vedligeholdelse. Udenfor ønsker du også at dit hus skal se flot og præsentabelt ud, da dette er det første du ser, når du kommer hjem. Huse går gennem meget vind og vejr, hvoraf en renovering af facaden i ny og næ, kan være nødvendig.

Udskift døre og vinduer eller shine dem op med maling

Når huset skal have en ordentlig tur udenfor, vil døre og vinduer ofte være blandt de ting, som kræver en kærlig hånd. Her kan en Tømrermester være god at have i baghånden, så du kan få hjælp til, hvis noget af det eventuelt skal udskiftes. Det kan også være, at dine vinduer og døre stadig er i god stand, og at du derfor ved din facaderenovering blot skal have dem malet. En nymalet vindueskarm kan hurtigt se spritny ud, og er nogle gange det eneste der kræves, for et mere friskt look.

Få friske fuger med en omfugning

Vinduerne og dørene vil hurtigt stikke meget i øjnene, hvis resten ikke er nyligt vedligeholdt. På en væg, vil det især se mærkeligt ud, hvis vinduerne ser spritnye ud, men væggen gammel og slidt. Sørg derfor for også at give dine ydermure lidt kærlighed, når du renoverer huset. Dette indebærer f.eks. en omfugning. Det virker umiddelbart som en meget lille ting, men giver et overraskende tydeligt resultat, når det er gjort. Dine fuger er udsat for regn, slud og anden nedbør, hvilket slider meget på dem. Ved at få dem omfuget, er det også med til at forebygge eventuelle kommende fugtskader, samtidig med det bidrager til isoleringen.