Vedligehold dit græstag

Er du en af dem, der er hoppet med på bølgen og har fået anlagt græs på taget? Så er du nok også interesseret i at vide, hvordan du bedst muligt vedligeholder beplantningen.

Græs på taget bliver mere og mere populært både i indland og udland. Det er der flere gode grunde til. Græstage en klimavenlig løsning, hvilket mange vægter højt. Derudover hjælper det med at afbelaste kloaksystemer, da det kan suge meget regnvand. Det fungerer både varmeisolerende, når det er koldt, og automatisk nedkølende, når det er varmt.

Tips og tricks til vedligeholdelse

Det er forholdsvis simpelt at vedligeholde dit græs på taget – selvfølgelig også afhængig af hvilken type beplantning du har. De populære sedumtage, også kendt som stenurttage, er nogle af de mindst krævende. Her skal du bare gøde planterne en gang om året og evt. lave en forårslugning. Det er derfor anbefalelsesværdigt, at du får græs på et tag, der kan bære, at du går på det.

Det er selvfølgelig også vigtigt, at du ikke lader dit græstag tørre ud, da det så skal plantes på ny. Det er dog sjældent, at vejret er så tørt i Danmark, at det bliver nødvendigt selv at vande dit tag. Der kan dog forekomme meget tørre perioder hen over sommer og forår, hvor du vil opleve, at græstaget gulner, og så er der ikke andet for end at finde haveslangen frem – det er heldigvis en simpel opgave.

Populært på forskellige bygninger

Græs på taget er noget, der tidligere mest har været set på sommerhuse, men efterhånden bryder det mere frem både i byerne og på landlivets helårsboliger. I en by bidrager det til at gøre byen grønnere og giver et friskt look, mens det på landet gør din bolig utrolig hyggelig, og lader den falde mere i et med omgivelserne. Du kan stadig nå at være med som firstmover på denne trend!