Sådan sparer du penge i hjemmet

Vil du slippe for at betale for varme og el? Bo som hulemand ude i ødemarken – hvis vi stadigvæk har sådan noget her i Danmark. Udgifter til varme og strøm slipper du som boligejer eller lejer ikke for, medmindre du kan få samleveren til at betale gildet. Men det er ikke det samme som, du intet kan gøre for at spare penge på varme og strøm. Bl.a. kan du tørre vasketøj, når strømmen er billigst.

Valg af energiselskab

Andet kan du også gøre, fx kan du se på dit energiselskabs priser. Ofte vil der ikke være så meget at komme efter her, for energiselskaber kan ikke for alvor konkurrere på prisen og er derfor lidt mere tilbøjelige til at konkurrere på andre parametre – bl.a. på service og digitale kundeuniverser. Derfor kan der dog stadigvæk være et bitte beløb at spare ved at vælge et bestemt selskab, fx NettoPower.

Læs om NettoPower her – måske kan de give dig el til en god pris.

Mange bække små

Hvordan sparer du ellers penge i hjemmet? Hvad sparet er tjent: Varm kun rum op, du befinder dig i en stor del af dagen. Overvej ikke at spise varme retter hver dag. Sluk for tv og internet, hver gang du tager på arbejde. Sluk for det varme vand, mens du sæber dig ind. Du kender alle disse og flere råd i forvejen fra din opvækst. Om ikke andet har du sikkert hørt nogle af dem meget her på seneste.

Lav lidt selv

Men hvad med at lave din egen varme og strøm? Du slipper nok ikke for at hente begge dele udefra, men får du solceller på taget, laver du i hvert fald noget strøm selv, og sætter du varmepumper op, får du noget af varmen selv. Med tiden skulle teknologier som disse gerne have tjent sig hjem igen.