Hvad er fordelene ved et vinylgulv?

Først var de populære, så gik de lidt i glemmebogen og nu er de for alvor på vej tilbage. Vinylgulve nyder i øjeblikket en stigende popularitet, her kan du læse mere om hvorfor.

Vinylgulve er fremstillet af plasttypen PVC og blev hurtigt populære, da de kom på markedet i midten af sidste århundrede, da gulvtypen var billig og praktisk i en tid, hvor kvinderne i stigende grad blev en del af arbejdsmarkedet.

I starten af dette århundrede var vinylgulvene til gengæld ikke særligt populære, gulvet skulle helst være i naturmaterialer og vinylgulvene havde ofte et meget plastisk udseende.

Det har ændret sig i dag, hvor vinylgulvet ofte til forveksling ligner ægte træ eller klinker. Sammen med introduktionen af vinylgulve med kliksystem, de såkaldte klik vinyler, har det betydet, at vinylgulve i dag atter er et populært gulvvalg.

Vinylgulve har mange forskellige fordele, der gør gulvtypen til et godt valg både i den private bolig og til forskellige typer erhverv.

Den første fordel er at vinylgulvet også i dag hører til blandt de billigere gulvtyper og dermed kan være et prisvenligt alternativ til et trægulv.

Den anden fordel er at gulvtypen, hvis du vælger kvalitet er slidstærk og kan klar udfordringerne fra en travl hverdag, for eksempel kan vinylgulve være et godt valg i køkkenet, entreen eller bryggerset, da gulvet ikke vil tage skade af at blive lidt vådt.

En tredje fordel er at vinylgulv hører til blandt de bløde gulvtyper og især hvis det er en moderne klikvinyl, der ofte også har et korklag, vil gulvet have en fremragende gangkomfort og gode lyddæmpende egenskaber, der betyder, at gulvet kan anvendes som akustikgulv. Det betyder eksempelvis at vinylgulve er et skønt gulv for småbørnsfamilien, da det føles lunt og er rart at kravle og sidde på.

En fjerde fordel er at gulvet er let at rengøre og pleje. Ganske almindelig støvsugning og gulvvask kan gøre det om end gulvet har godt af en gang vinylpleje af og til.

En sidste fordel er at gulvet, hvis du har valgt en klikvinyl er let at montere også uden den store erfaring med gulvlægning.