Kan jeg slibe mit gulv med en gulvsliber?

Det kan være dyrt at hyre en professionel gulvsliber til at slibe dine gulve. Men har du lidt snilde, kan du eventuelt gå i gang med dette projekt selv. Dog bør du søge viden om, hvordan du sliber et gulv, hvis du ønsker det bedste resultat. Her får du et lille indblik i, om du kan slibe dit gulv med en gulvsliber

Hvilken type gulv har du? 

Der findes mange typer gulv. Du bør derfor vide, hvilket gulv du har. Det er nemlig ikke alle typer gulv, som du bare kan slibe. Derudover kan du heller ikke slibe alle gulvtyper igen og igen, da nogle kun kan klare et vist antal slibninger. Her er et overblik over forskellige gulve samt deres muligheder for at blive slebet:

Massivt trægulv: Et massivt trægulv kan sagtens slibes. Dog skal du være opmærksom på, at det ikke må slibes så meget, at dets samlinger bliver svage og svækket. 

Lamelgulv: Et lamelgulv kan også slibes, men ikke ret mange gange sammenlignet med eksempelvis et massivt trægulv. Hvor mange gange, du kan slibe et trægulv, afhænger af slidlagets tykkelse. Et slidlag kan variere fra 2 til 6 millimeter. 

Laminatgulv: Det er ikke muligt at slibe et laminatgulv. Dette er ikke muligt, da et laminatgulv består af tyndt plastlaminat og dermed ikke er fremstillet af træ.

Som du kan se af ovenstående, har du altså mulighed for at slibe dit gulv, hvis det enten er et massivt trægulv eller et lamelgulv. Har du en af disse to gulvtyper, bør du læse mere om gulvslibning, inden du selv begynder at slibe dit gulv.