8 spændende fakta om perlite

Har du hørt ordet perlite før, men ved du ikke helt, hvad det er for noget? Perlite er navnet på en naturligt forekommende vulkansk sten, der bliver udvundet fra åbne miner i blandt andet Grækenland og Tyrkiet. Nu ved du, hvad perlit er for noget. Men hvis du gerne vil vide mere om denne vulkanske sten, skal du læse med videre her. Her gennemgår vi nemlig otte spændende fakta om perlite.

Det skal du vide om perlite

  1. Råperliten ligner yderst fint strandsand 
  2. Det ekspanderende granulat, der fremkommer ved en særlig varmebehandling, bliver kaldt for Europerl Perlite.
  3. Ved opvarmning til 1100 grader ekspanderer det til 20 gange den oprindelige volumen. Det er nu blevet til et hvidt og sterilt granulat med forskellige former. Det kan være fra fint pulver til små perler alt efter anvendelsen.
  4. Europerl Perlite er et helt rent produkt. Det vil sige, at produktet er fri for kemikalier og uden nogen kendte sundhedsrisici.
  5. Derudover er Europerl Perlite en amorf sten uden krystallinske produkter. Det betyder, at der ikke er nogen risiko for stenlunger.
  6. I mere end 70 år har perlite været anvendt i hele verden.
  7. Granulatet har rigtig mange forskellige egenskaber. Derfor sælges det også både til filtreringsløsninger, jordforbedring, isolering samt som fyldstoffer i maling, fugemasse og lignende.
  8. Når der er tale om brancher, bliver Europerl Perlite solgt til brancher som for eksempel byggeri, gartneri, kosmetik, kemi, føde- og drikkevarer og så videre.

Hvis du gerne ville lære mere om perlite, kender du nu til en masse spændende fakta.