Vælg plexiglas til dit næste projekt

Der findes mange forskellige former for plast, så du kan vælge den helt rigtige type til dit projekt. Du kan blandt andet gå med akryl, som er en af de mest brugte plastmaterialer i verden.

Plexiglas var det navn, der gjorde akryl til et populært byggemateriale. Du har derfor højst sandsynligt oftere hørt navnet plexiglas end akryl. Men hvilke projekter kan du bruge plexiglas på mål til?

Plexiglas kan bruges til et hav af projekter

Akryl/plexiglas er en del stærkere end glas. Derudover er det et ret billigt byggemateriale. Plexiglas kan altså bruges til mange forskellige formål som for eksempel:

  • Et forsatsvindue – Takket være materialets optiske egenskaber og gode isoleringsevne kan du bruge plexiglas til at lave et forsatsvindue. Herved kan du forhindre træk ved utætte vinduer.
  • Et drivhus – Plexiglas kan ydermere bruge til at lave et ekstra holdbart drivhus. Dette er på grund af materialets bestandighed overfor diverse vind og vejr samt styrke.
  • Diverse interiør – I og med at det er nemt at forme og bearbejde plexiglas, kan det også bruges som interiør. Det kan blandt andet være til en hylde, rumopdeling eller udsmykning. Det er desuden værd at nævne, at plexiglas kan fås i forskellige farver.
  • Et skilt – Det er muligt at trykke tekst og billeder direkte på plexiglas med digitalt print. Materialet er fremragende til skilte, så hvis du skal have et nyt skilt, kan det være, at du bør tage dette materiale med i dine overvejelser.

Som du kan se, kan du bruge plexiglas til lidt af hvert, hvorfor det er et meget alsidigt materiale.